Čierny deň na ceste, chodcu prešli dve autá

21.12.2011 Humenné

HUMENNÉ 21. decembra (WEBNOVINY) - Tragická nehoda sa stala v utorok večer medzi Vyšným Hrušovom a obcou Adidovce v okrese Humenné, chodca tu zrazili dve autá.

Do muža najskôr narazil vodič Citroënu Jumper. Na mieste nezastavil. Podľa informácií prešovskej policajnej hovorkyne Jany Karnišovej si myslel, že prešiel po nejakej plachte.

Už nehybného chodca následne zrazil Ford Tranzit. Chodec zomrel na mieste. Polícia v prípade začala trestné stíhanie pre usmrtenie a neposkytnutie pomoci. Okolnosti nehody a mieru zavinenia vyšetrujú.
 
Doplnené:
 
Dňa 20.12.2011 v čase okolo 19:05 hod. došlo na ceste za obcou Vyšný Hrušov v smere na obec Adidovce k dopravnej nehode. Vodič vozidla Citroen Jumper narazil do chodca. Pričom svoje vozidlo nezastavil, nakoľko pri výsluchu uviedol, že si myslel, že prešiel po nejakej plachte. Následne po krátkom čase po uvedenej ceste vodič vozidla Ford Tranzit taktiež narazil do už nehybného chodca. Chodec zraneniam na mieste podľahol. Škoda na vozidle Ford Tranzit nevznikla . Na vozidle Citroen Jumper bol poškodený predný držiak na evidenčné čísla a škoda bola vyčíslená na približne 20 EUR. Alkohol u vodičov zistený nebol. Humenskí policajti začali trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a prečin neposkytnutia pomoci. Polícia apeluje na vodičov, že keď si sadáme za volant, nerobme to bezhlavo, treba si premyslieť trasu, prehodnotiť svoje schopnosti, zohľadniť poveternostné podmienky a počasie. Apelujeme aj na menej skúsených, mladých vodičov, aby šoférovali zodpovedne. Ohľaduplnosť a predvídavosť sú taktiež veľmi dôležité,“ Zároveň chce polícia poďakovať verejnosti, že svojím veľkorysým prístupom polícií pomohla objasniť dopravnú nehodu. 
 

Vyberte región